Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ 2015-2016 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ- Νηπιαγωγείο Δολιανών


Οι θεατρικές δραστηριότητες και η εφαρμογή τους στο Νηπιαγωγείο Δολιανών Νηπιαγωγός: ΚΑΡΚΟΥΛΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ 1η δραστηριότητα Στο πάτωμα είχαμε ριγμένα 4 πανιά διαφορετικού χρώματος. Τα νήπια έπρεπε να σταθούν πάνω στο καθένα από αυτά και να μιμηθούν μια προσυμφωνημένη κίνηση. Στο πρώτο πανί έκαναν πως βρίσκονταν σε κάποιο μέρος που κάνει υπερβολική ζέστη.
Στο δεύτερο πανί έκαναν πως βρίσκονταν σε κάποιο μέρος που κάνει υπερβολικό κρύο.
Στο τρίτο πανί έκαναν πως βρίσκονται σε μια παγωμένη λίμνη και γλιστρούσαν.
Στο τέταρτο πανί χόρευαν γιατί είχαν περάσει με επιτυχία τις προηγούμενες κακουχίες.
2η δραστηριότητα Στη δεύτερη άσκηση φωνάζαμε ένα πρόσωπο ( π.χ Γιώργο) με διάφορους τρόπους. Στο πρώτο πανί φωνάζαμε το Γιώργο σιγανά.
Στο δεύτερο πανί τον φωνάζαμε με ανησυχία.
Στο τρίτο πανί πλέον τον φωνάζαμε δυνατά και με έκδηλη ανησυχία.
Στο τέταρτο πανί επιτέλους βρίσκαμε το Γιώργο και ήμασταν χαρούμενοι.
3η δραστηριότητα Πάνω στο πανιά τοποθετήθηκαν διάφορα αντικείμενα από την τάξη μας που διάλεξαν τα νήπια( κούκλα, μπάλα, πυροσβεστικό όχημα, ζώα).
Περπατούσαμε, συνοδεία μουσικής, όλοι ανάμεσα από τα πανιά και όταν σταματούσε η μουσική η νηπιαγωγός έλεγε το όνομα ενός νηπίου, αυτό έπρεπε να διαλέξει σε ποιο πανί θα πάει να κάτσει.
4η δραστηριότητα Το κάθε νήπιο πήρε το αντικείμενο από το πανί, κάθισε σε μια γωνία της τάξης μας και σκέφτηκε μια μικρή ιστοριούλα σε σχέση με το αντικείμενο. Στη συνέχεια μας αφηγήθηκαν το καθένα την ιστορία του. Ενδεικτική ιστορία με αντικείμενο την μπάλα: Δύο αδελφάκια βγήκαν να παίξουν στην αυλή τους και βρήκαν μια μπάλα που δεν ήταν δικιά τους. Άρχισαν να παίζουν με αυτήν. Ένας ξένος πέρασε εκείνη την ώρα, είδε την μπάλα και φώναξε τους γονείς των παιδιών και τους είπε πως αυτή την μπάλα την είχαν χάσει τα παιδιά του και την έψαχναν, μάλλον την είχε πάρει ο αέρας ή είχε πέσει από το μπαλκόνι τους ! Τότε όλοι οι γονείς συμφώνησαν να συναντηθούν στην πλατεία, να γνωριστούν τα παιδιά τους και να παίξουν όλα μαζί με τη μπάλα. Τελειώνοντας αυτή τη δραστηριότητα το κάθε νήπιο ζωγράφισε την ιστορία του. Ιστορία με αντικείμενο τη μπάλα (φωτ 13), ιστορία με αντικείμενο τα ζώα ιστορία με αντικείμενο την κούκλα ιστορία με αντικείμενο το πυροσβεστικό όχημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου