Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ- Νηπιαγωγείο Δολιανών


1/θεσιο Νηπιαγωγείο Δολιανών Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Καρκούλη Γιαννούλα Η ΒΑΡΕΜΑΡΑ ΤΩΝ ΚΎΚΛΩΝ Κάποτε σε ένα μικρό χωριό ζούσαν 3 κύκλοι, αδερφάκια, που ήταν λυπημένοι γιατί δεν είχαν παρεούλα να παίξουν. Τι να κάνουν; Τι να παίξουν; Που να πάνε;
Αποφάσισαν να πάρουν μια σκάλα και να ανέβουν στη στέγη του σπιτιού τους να δουν τη θέα από ψηλά! Μόλις τους είδαν οι γονείς τους, τους έβαλαν τιμωρία.
Τι να κάνουν μέσα στο σπίτι; Στην αρχή έβλεπαν τηλεόραση, μετά ξαναβαρέθηκαν. Πήραν το μπλοκ ζωγραφικής και άρχισαν να ζωγραφίζουν για να περάσει η ώρα.
Ευτυχώς, την άλλη μέρα οι γονείς τους πήγαν στην πόλη για ψώνια και τα πήραν μαζί τους. Εκεί τα κυκλάκια σε μια μεγάλη παιδική χαρά, βρήκαν πολλά άλλα σχήματα και χόρτασαν παιχνίδι.
ΑΝΟΙΞΗ Είχε πολύ ωραία μέρα και τα 2 αδερφάκια, ο Πέτρος και η Αθηνά, βγήκαν στον κήπο τους να μαζέψουν λουλούδια, για να τα βάλουν στο βάζο και να μυρίζει όμορφα το σπίτι τους. Ο Πέτρος μάζεψε 4 παπαρούνες και η Αθηνά 4 τριαντάφυλλα.
Όταν τους είδαν οι γονείς τους, τους είπαν να μαζέψουν κι άλλα λουλούδια. Έτσι τα αδερφάκια μάζεψαν ακόμα 2 μαργαρίτες και 3 βιολέτες. Τα έβαλαν όλα στο βάζο και το σπίτι τους μύριζε όμορφα.
Το άλλο πρωί που ξύπνησαν τους περίμενε μια έκπληξη! Το σπίτι είχε γεμίσει πεταλούδες που χόρευαν γύρω από τα λουλούδια. Άνοιξαν όμως το παράθυρο για να μπει καθαρός αέρας και οι πεταλούδες βγήκαν έξω. Τι κρίμα! Ο Πέτρος και η Αθηνά τις μετρούσαν καθώς έφευγαν. Ήταν 2 πορτοκαλί, 2 κόκκινες, 1 πράσινη και 3 ροζ. Ωραία που είναι η Άνοιξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου